Max Factor

maxfactor

Max Factor blev født i Lodz 1872 i det nuværende Polen, som dengang var en del af zarens Rusland. Her drev han frem til 1904 en succesfuld forretning, hvor han syede parykker og lavede makeup til hoffet. Hoffet var begejstret for hans arbejde, og i vanlig enevældig stil, forbød man ham derfor at stifte familie. Ønsket var, at alle hans kræfter skulle gå til at forskønne det russiske hof. Alligevel giftede han sig i hemmelighed, og i 1904 flygtede Max Factor med sin familie til USA. Her slog de sig i første omgang ned i St. Louis, hvor Max Factor åbnede en frisørsalon.

Efter fem år i St. Louis flyttede Max Factor til Hollywood, hvor den entreprenante makeup artist så store muligheder inden for den nye filmindustri. I begyndelsen solgte Max Factor makeup importeret fra Europa, men snart blev forretningen udvidet med makeup i eget navn.

Max Factors succes tog sin spæde begyndelse her, og filmstjerner og divaer strømmede til hans butik nær Hollywood Boulevard. Den tætte kontakt med kunderne gjorde, at han kendte til de udfordringer, den gammeldags makeup skabte for dem. Ligesom Max Factor gør den dag i dag, tog han på den måde udgangspunkt i de behov, stjernerne havde, og snart vidste Max Factor nok om de udfordringer den gammeldags kosmetik skabte for filmstjernerne til, at han i 1914 kunne lancere Flexible Greasepaint - en foundation, der uden at indeholde skadelige tungmetaller, let kunne arbejdes ind i huden og ikke tørrede ud i det stærke lys på filmoptagelserne. Flexible Greasepaint blev en kæmpe succes og blev efterfulgt af en lang række makeup produkter skabt specielt til filmstjernernes behov.

Judy Garland, Jean Harlow og Bette Davis var kun nogle få af de mange filmstjerner fra det klassiske Hollywood, som Max Factor fik en nær relation til. De besøgte ofte hans salon, hvor han skabte individuelle looks til stjernerne, der løftede deres personligheder og skabte det diva-look, som vi stadig genkender dem ved i dag.

Max Factors individuelle makeup løsninger var så populære blandt stjernerne, at de valgte også at bruge makeuppen, når de ikke var på filmoptagelse. Det stillede nye krav til Max Factors innovative løsninger og inspirerede ham til at udvikle en lang række produkter til almindelige amerikanske kvinder, så også de kunne have glæde af filmstjernes foretrukne makeup mærke. Selv om Max Factor nu også koncentrerede sig om produktudvikling til almindelige kvinder, var det stadig Hollywoods allerstørste stjerner, der udfordrede ham og skabte fundamentet for det makeup mærke, som i dag er elsket af millioner af kvinder verden over.

 

 

VIP kundeklub

Bliv medlem af Beauty Team's kundeklub:

Du får bl.a. flg. fordele:

  • Få ekklusiv tilbud kun for klubmedlemmer
  • Vær den første til at modtage gode tilbud på mail
  • Modtag invitationer til kundeaftener m.m.

gratis gaveindpakning | fragt 3900 kr. | fri fragt ved køb over 40000 kr.

GÅ TIL TOPPEN Til toppen